Thursday, 31 March 2011

My Heart

hasil kerja ku yg pertama... cantik tak???? hehehe... juling jg lah mate aku nk siapkan gambar ni..tp.. aku puas hati lah sebb berjaya belajar... n sekarang aku dh mule ambik tempahan menanda cross stitch... blh lh mengisi masa lapang aku... dr dok umah n membesokan bdn jek.. hehehe.. 

raye last year...

video
1st time dlm seumur hidup aku... aku nyanyi dgn life band dpn datin.. dpn ahli bakat(campur unit) and paling malu gile dpn ank2 yatim yg di jemput khas pd majlis tu.. gigil gile suare aku ms tu.. hehehe... tp ok what.. kire tu pengalaman yg best bg aku... pasni mmg dh x join nyanyi2 ni.. pencen sejenak coz hubby xde kan.. so akitiviti bakat pn kureng le kena ikut..

p/s: jgn gelak lak tau tgk video ni... :-)

Wednesday, 30 March 2011

tenangkan pikiran... lapangkan hati...

sahabat yg sejati....

"senyum seindah suria.. yg membawa cahya.. senyum lah dr hati.. dunia mu berseri..." 
lagu ni mmg dh serasi dgn kite kan?? hehehe... 
errmmm.... tp dlm senyuman kite... terlalu byk kesedihan yg kite rasai... hanya dgn mem"bz"kan diri lah kite dpt lupekan kesedihan kite tu... btl kan??? :-)
aku berharap sgt semoga ALLAh s.w.t ... sentiasa memberi kekuatan dalam diri kite berdua  bg menempuh segala dugaan ini...


hubby selalu berpesan.." kuat kan mental... belajar hidup berdikari... dan jgn jd isteri askar yg pengecut.." hehehe... tgk lah da.. dh die askar.. die nk suh aku ni kuat mental mcm die gak... dasyat...dasyat... hahaha..


tak pe lah... kite sentiase paham yg hubby2 kite tgglkan kite kerana mencari rezeki utk kite n ank... sebagai seorg isteri.. kite hanya mampu berdoa dr kejauhan agar hubby kite selamat dalam menjalani tugasan mereka... dan di berikan kesihatan yg baik..


amin.....





Ayat- ayat Cinta

Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara
cinta yang rumit...


Bila keyakinan ku datang
kasih bukan sekadar cinta
PENGORBANAN CINTA YG AGUNG
KU PERTARUHKAN...


Maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat-ayat cinta becerita
cinta ku padamu...


Bl bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup 
lebih lama...


Namun harusku tinggalkan 
cinta
ketika ku bersujud....

Me..My Self.. & i....

Di mulakan dgn Assalammualaikum...salam perkenalan..


aku di sini sekadar mengisi kekosongan yg telah berpaut dlm diriku ini.. kesunyian yg agak sukar utk ku tempuhi...
pd zahir nye.. aku mmg kelihatan gembira... aku sentisa tersenyum riang... 
tp... 
pernahkah org th ape yg tersirat dan tersurat dalam senyum riang ku ini??? hati ku terlalu merindui suami yg kini berada di perantauan... hari berganti hari... bulan berganti bulan... semakin lame.. semakin sakit diriku ini menanggung rindu.. 
walaupn penantian penuh penyiksaan..
aku tetap setia menanti kepulangan suami tersayang....