Monday, 30 May 2011

sikit punye panazzzzzzzzzzzzzzz.............

ape lah nk jadi dgn jiran bapak aku ni.. dr lh kami kecik.. smpi kami dh ada family sendiri.. kenapa die suke menyakitkan hati kami sekeluarga.. 

arini sekali lagi die menyakitkan hati kami.. die wat pembakaran terbuka...(mesti korg th kan yg perbuatan die tu salah n blh kena denda)..  bapak aku tegur cara baik.. die xnk dgr..kami duk dlm umah pakat dh sesak nafas... jalan terakhir bapak aku terpaksa tinggikan suara.. tp ape yg bapak aku dapat... die kate bapak aku kurang ajar! aku yg dengar die ckp mcm tu.. aku btl2 panas hati..mmg tak pernah seumo hidup aku, aku jd kurang ajar dgn org yg lebih tua dr aku.. nk2 yg same baya dgn bapak aku... aku xth mane dtg nye keberanian aku tu.. aku leh tnye kenapa org tua tu ckp mcm tu kat bapak aku... n leh suh aku snyap coz aku bkn nye tggl kat sini.. ape kes.. dh tentu2 ni umah bapak aku...

yg bestnye ank betina die sekali masuk campur.. mmg mcm haram jadah... dh wat salah.. lagi mau kate die tu btl.. ape kes...aku mmg bengang dgn manusia mcm ni... org lau dh g haji.. patut nye kena lebih insaf.. ni x.. makin teruk ade lah.. mmg org tua tu.. lau die mati xde org nk tolong die... ramai org benci dgn die.. tp die x sedar semua tu...

yg pasti nye aku th kami die pihak yg benar... 

Sunday, 8 May 2011

Bonda Siti Sarah Bte Ishak



Kau sinaran bulan
Menyerikan bitang-bintang
Kaulah fajar yang menerbitkan pagi





Kau sirami embun
Menyegarkan pepohonan
Kau bukakan tabir siang untukku




Kau berikan mama
Kasih sayang maha suci
Betapa agungnya
Tiada ternilaikan

Oh mama, oh mamaku
Tiada cinta yang suci
Setulus cintamu

Go to fullsize image

Ku suntingkan mama
Sekuntum mawar putih
Sebagai lambang kesucian cinta


walaupn emak telah tiada.. namun kasih sayang mak pd kami semua x pernah luput dr ingatan kami... mak adalah yg terbaik utk kami.. kami rindukan mak... semoga roh mak sentiasa di cucuri rahmat... dan mak di tmptkan tmpt org2 yg beriman di sisi Nya... amin SAYANG MAK SELALU..... 

~AL-FATIHAH~





Friday, 6 May 2011

Sempena Sambutan Hari Ibu.......



huhu... ni lah kumpulan wonder girls 71BOD... amcm?? cute2 x semua.. hehe... xsangka arini semua blh wat.. senang cite ALL OUT lah.. mase berlatih mmg ade jek yg x same.. tp td ms atas pentas semua nmpk seragam.. yg salah ckit2 tu biase le... yg profesional pn kdg2 wat mistake gak.. ini kn pula kami yg bru seminggu prectis ni.. hehehe...

ni pasal baju.. mule2 cadangan nye kami pakai kemeja.. seluar ladies n vest(yg di reka sendiri oleh our mangku presiden) mmg cantik.. tp mslh nye mahal lah pulak ...yg setuju tu xde mslh.. yg x setuju ni.. nk kena ikut kate die jek.. last2 kami pakai bju yg kat gmbr tu.. xkesahlah.. janji cantik.... pakai lak tali pinggang tu.. mmg comey arrr.... hehehehe.....

pape pn... kite semua happening...  huhuhu.... so hasil yg kami dapat selepas berlatih x smpi seminggu tu adelah sorakkan dr penonton... hehehe... ms dieorg sorak jek.. aku terus hilang rs gementar.. n makin rasa bersemangat lg tau... huhuhu.... xsabar nk tggu tarian utk bln 7 ni pulak.... 


ini hasil dr latihan kami