Wednesday, 27 April 2011

latihan menari sempena sambutan hari ibu 
06 mei 2011

video

hehe.. ni lah persembahan yg bakal kami wat  sempena sambutan  hari ibu.. happening x??? harap2 x pening lah bl tgk video ni ek.. hehehe... tarian ni di hasilkan hasil gabungan idea cikgu tari n kami sendiri... yg mane pergerakan mcm robot n seksi tu hasil idea kami.. hehe.. doakan lah kami dapat wat yg terbaik ms hari sebenarnye nanti ek.. cayok..cayok.. 

Saturday, 16 April 2011

Hasil Kerja Tangan Aku ~ Cross Stich ~

cross stich.. perkara yg mule2 aku belajar ms jejak kaki di Bumi Kenyalang ni.. pada hal ms kat semenanjung dl.. aku mmg dh pernah tgk org wat.. well paham2 jek lah.. kat KL dl bekerja.. n ms kat Kluang, Johor lak aku sebok dgn aktiviti membesokan bdn aku ni jek(sebenarnye xminat nk menjahit atau wat ape jek).. hehe..
bl dh stay kat sarawak ni.. kebosanan telah melanda.. nk besokan bdn lg.. aku dh x larat.. tu yg ambik keputusan belajo wat cross stich ni.. aku belajo dr kak wan.. jeles woo bl g umah org tgk semua penuh dgn cross stich... 
skrg aku dh ade koleksi cross stich aku sendiri.. gmbr kat bwh ni antara yg aku dh siap n frame kan.. n skrg dok jahit corak bunga lain lak.. yg terbaru aku wat n dh siap.. lambang unit hubby aku.. cantik.. cantik... 
sebenarnye bl kite wat sesuatu dr hasil keja tgn kite sendiri.. mmg puas hati.... suke..suke..suke..

Friday, 15 April 2011

sofea jane~black~

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Go to fullsize image

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Go to fullsize image

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Go to fullsize image

Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Go to fullsize image

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Monday, 11 April 2011

Sampai ku Menutup Mata....

Embun di pagi buta
Menebarkan bau asa
Detik demi detik kuhitung
Inikah saat ku pergi.....


Oh.. Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi.....


Aku tak mudah mencintai
Aku tak mudah mengaku cinta
Aku tak mudah menyatakan 
Aku jatuh cinta.....


Senandungku hanya untuk cinta
Tirakatku hanya untuk engkau
Tiada dusta sumpah ku cinta
Sampai ku menutup mata..

Cinta ku... Sampai ku Menutup Mata.....

Sunday, 10 April 2011

Kenapa Ending nye Begitu...... huhhhh!!

Go to fullsize image 
kenapa???kenapa???kenapa???aku tak paham kenapa ending die mcm tu jek.. frust gile aku mlm td... sepatut nye ade lg tu... bl si seha cite kat gee kate die kena rogol dgn syarul???ape riaksi seha bl th si syarul ade aids???.... hadoi lah hai... cukup mengecewakan... aku nanti kan ending yg btl2 happening....tp yg jd ending yg btl2 pening...

errrmmm...nk wat mcm mane kan.. dh pengarah n penulis skrip cite ni kate ending mcm tu.. mcm tu lah jd nye kan... hehehe.. aku lak over2...

ape pn.. wa tabik spring lah same semua pelakon cite TRILOGI CINTA... Razif..Gee..Seha.. Badrul..u all lakonkan jalan cite ni mmg real gile..heart feeling touch sungguh... sampai kekadang aku rs yg aku ada dlm cite u all... hehehe... Love lah kat U All......




all about afif.. afif... n... afif.....

















Saturday, 9 April 2011

AF datang lg......

Hadoi hai lah.. Terkeluar sudah...

mcm mane lah Laika yg blh terkeluar mlm td.. pada hal persembahan n nyanyian yg paling teruk mlm td si Nera... tak adil kan??? dasyat... dasyat...nk wat mcm mane kan.. dah bukan rezeki Laika... 
Dalam semua nyanyian mlm td.. aku paling suke tgk Afif .... so cute lah afif n sore afif mmg kena btl dgn lagu Cinta Kristal tu.. bl aku dengar afif nyanyi lgu tu.. ada rs Heart Feeling Touch la wa kata lu.. hahah...(mentang2 lah minat.. puji jek ek)...yg lawak nye.. fanatik kat bwh tu leh wat tgn mcm usop wilcha dlm cite hantu kak limah balik umah.. pastu kuar lak antu kak limah tu... hahaha.... lawak.. lawak..
 
N utk persembahan.. Raqib lah paling happenig(nyanyi lgu YANK-Waliband...my pebret song).. mane x nye gaye die berckp tepon syok sendiri n slambe jek.. n kuar lak si Lady Gagah Perkasa tu...lg lah menghidup kan drama yg raqib wat tu... mmg lawak lah..hahaha... walaupn raqib nmpk skema.... tp smart... sore die pn sedap gak... 

Yang pastinye... tak sabar nk tgk Persembahan mereke ni utk minggu depan lak....

Friday, 8 April 2011

Motor oh Motor....

Apelah nk jd dgn motor aku yg sebijik tu... bikin aku panaz jekz pepagi td... dh le lewat nk anto ank g skulah.. motor aku leh wat perangai le pulak... tak mo die hidup... jenuh aku menyetat nye.. sampei aku rs nk tercabut skru lutut aku nih...dasyat.. dasyat... 

Bengang punye pasal.. aku p ketuk kat cermin meter motor tu.. ape lg pecah le jd nyerrr.... dh pecah satu hal.. tangan aku berdarah..(hambik ko.. ketulah sebb derhaka pd motor tu.. hahahah)... so menapak le aku n ank2 ke skulah dgn ati yg begitu panaz n tgn yg berdarah... bengang.. bengang..

Balik dr skulah.. nmpk le hubby member aku ngah basuh keta kat bwh blok.. dgn face yg sedih.. aku minta tlg le die tgk kn motor aku tu.. die tuko kan plug motor.. n at last motor aku bernyawa kembali... namun.. ku sangkakan nyawa motor ku itu berpanjangan.. upenye kiok balik ms aku nk anto bekal kat ank aku kul 9lbh td..hadoi hai.. mmg jiwa kaco tol motor aku tu.. berpeluh2 aku cube nyetat motor tu.. tak juak die nk idup.. keputusan terakhir.. aku simpan balik motor aku tu.. n aku menapak le lg ke skulah ank aku.. tension.. tension...

Nk kena cari pomen le tlg tgk kan ape penyakit yg  sedang dihadapi oleh motor ku itu... kritikal kah die???... hanya pomen yg th...mcm2 lah...

Thursday, 7 April 2011

Kenangan Terindah bersamamu..TIE

"bila.. yg tertulis utk mu.. adalah yg terbaik utk mu..kan ku jdkan kau kenangan yg terindah dalam hidup..namun.. tak kan mudahku meninggalkan jejak hidupmu. yg tlah terukir abadi.. sebagai kenangan yg terindah"

bila dgr lagu KENANGAN TERINDAH ni.. teringat n rindu gile kat member aku ni...TIE... mane xnye.. pertama kali kami nyanyikan lgu ni dgn koir group.. tema bju hitam merah gitu.. n lagu ni jg lah.. aku, dini & kdorin nyanyikan di hari perpisahan  TIE..sedih sgt.. lagu tu umpama memberi maksud yg mendalam bg kami... namun.. walau sejauh mane pn kite terpisah... persahabatan antara kite xkan terputus....

Tuesday, 5 April 2011

Persembahan Sungguh Memukau....

antara byk2 persembahan Dato' Siti... persembahan ni lah yg paling aku suke...
 tarian nye begitu cantik... secara x langsung.. 
aku jadikan tarian Dato' Siti ni sebagai senam robik aku kat umah...
 best wo menari ni... 

P/S: Mummy Chubby.. ape lg.. cer cube le...hehehe

Monday, 4 April 2011

Oh My Darling...........

 I Lay My Love On You.. 
World Of Our Own..
Unbreakable..
Turnaround..
Flying Without Wings...
'I'LL Be There..
My Girl(Lgu ni die cipta khas utk i tau)

see makcik mummy chubby.. u think u jek ke ade kekasih gelap..
i pn ade tau.. tp i nye ni kekasih terang ku.. hahaha...
kecian kat die ni tau.. merajuk coz i married with my hubby..
then die bw diri smpi ke luar negara... n join group westlife..
dasyat.. dasyat..
hehehe... 

P/s: cerita di atas just gurauan k.. don't take it serious k...(lau rs xleh gurau.. p dok surau yea).. MY LOVELY HUSBAND tetap di hati...

Sunday, 3 April 2011

gemuk nye die....

huh!! hina sgt ke lau kita ni gemuk... sakit sangat ke mata mereka memandang kita yg berbadan besar ini.. atau die jeles ni tgk kita terlebih makan... hehehe...
ok what lau gemuk pn... lau gemuk.. tu makne nye suami kita halalkan segala makan minum kita.... betul tak?? (sape setuju.. kembangkan hidung anda) hahaha... 
dulu mmg aku cepat terasa hati dgn ape yg org kate kan tentang badan aku ini... tapi sekarang ni aku x heran pn.. pedulikan ape org nk kate pn.. janji aku x minta makan kat umah dieorg... 
cube kite pikir balik.. masa kita sehat ni lah kita patut nikmati segala makanan yg ade di dunia ni..sok dh sakit ape pn x blh... huuhhuhuhu.... 
so kepada org2 yg suke sgt2 kata org lain gemuk tu.. relaks la.. kami bkn gemuk sebenarnya.. but CHUBBY.... not only CHUBBY but so so VOGUE... huhu... well... well.. well...

jiwa kacau...

sudah berhari2 hati ku rasa keliru.. resah gelisah... sedih... ermmm... ntah lah... mungkin itu semua hanya perasaan aku jek.. 
kadang-kadang aku rasa hidup aku ni kosong jek... mmg lah ada kawan2 di sekeliling aku.. tp tetap rasa sunyi.. ada masa nya aku rasa seperti kawan2 aku mcm jauh sgt dari aku... sampai bila lah perasaan sebegini akan menghantui diri aku ini.. 
tolong lah.. 
aku nk kembali seperti sebelum2 ni.. aku nk hidup happy alwaz.. 

FLYING WITHOUT WINGS.......