Friday, 23 December 2011

Ada aku kesah........


huhuhu.... 
tu jek le ayat yg mampu aku sebut bila ade yg mule nk bersaing dgn aku... 
bukan marah... 

tapi...
 kawaBANGGA.... hahah...
 kire suke sesgt le... mane x nye...
 bile org nk bersaing dgn kite.. 
tu makne nye kite ni mmg hebat di mate die le.... 

kite kuwus... die nk kuwus...
kite beli perabot baru... die pn nk beli perabot baru...
kite beli baju baru... die pn nk beli beg baru...
yg muskilnyeee...
bl badan aku dh naik balik...
die xnk ikut lak...
wakakakak...

tapi...
yg x leh blah nye.. 
kalau die jek mcm tu xpe le juga...
tp ank2 die pn same perangai mcm tu...
ish... ish... ish... ish...

xpe le...
aku ckit x ambik kesah...
sebb aku ade pendirian aku sendiri...
xde nk ikut-ikut org.... 
yg penting...
ape yg aku beli...
xpernah minta duit kat org....


p/s: jangan di layan org mcm tu... bl di layan blh mendtgkan sakit mental... huhuhuhu

Thursday, 15 December 2011

Huhuhu.... kembali ke alam 60an...



persembahan yg cukup memukau....
hahahha... itu le yg di katekan oleh MC aritu...




Bangga????

gile x bangga... 
bukan senang nk dptkan step dlm ms 1hari...
dh lah tu... esok nye nk tgk keputusannye lak....
masak... masak.... :-)

Jadi ke???

uihhhh... mesti le jd... terbaik wok...
hahahha.... dlm ms 3jam kami dpt semua step...
bkn senang tu...
ade yg keras...(maklum le...1st time ikut tarian)
ni le 1st time sy handle utk ajar org menari...
naseb bek sy terpikir tarian 60an..
so mudah utk sy cari step...





Pakaian???

simple but cute... hehehhe
(puji sendiri2 jek le)..
utk save cos.. kami just ambik skirt labuh..
kami senteng kan smpi lutut...
pakai lagging n kemeja petak2...
yg paling penting... ade spek mate hitam...
kate pn 60an kan..


p/s: thanks too all my pren yg tolong jayakan tarian ni.... luv u all.... mmmmuuaaahhhh





Friday, 2 December 2011

Sedang Mencube...

lame x conteng entry bru...
bkn xnk conteng... 
tp xth nk conteng ape...
jiwa agak kaco...
kenapa begitu??

Birthday Cake 2 Clip Art
(lilin mcm x cukup jek... heheheh)


pas dh melangkau tarikh 11.11.2011...
rase tue le pulak aku ni..
so tengah dok biase kn diri dgn umo bru ni..
huhuhu...
rase nye x tua sgt le...
cume umo jek bertambah...
(nk sedapkan ati sebenarnye)...

ape ade pd nombor....
pape pn Life Must Go On....
smile... smile....
huhuhuhu....


Monday, 3 October 2011

Saat Terindah Bersama.....


mak-mak dara G10... 


ahad lepas... family sy bersama team G10.. g kelah.. best nye... huhuhu... mane x nye.. smpi 2tmpt g kelah.. mane ade org wat mcm tu kan... heheh


yang pastinyeeee.... ank2 le paling seronok coz dpt main air kat pantai.. biar pn tengah panas terik tu... 


tengok le mak buyung ni.. makan smpi x pasan sy ambik gambo die tau.. hehehe..


ms ni masing2 sebok ngemas nk menuju ke destinasi lg 1 lak... hehehe... tp xdak gmbo le ms kat matang tu... masing2 pakat dh terjin dlm air.. so xdak sape le nk tnagkap gmbo nye... 

pape pn.. ni last berkelah bersama kak wan.. pasni kak wan dh posting dok temerloh.. sedih sgt...



Yang Terbaru....

ni le hasil kerja terbaru sy... cantik X??? hehehe... name cross stich ni bunga love... org kate le.. sy ikut jek... pasni nk anta utk di frem kan.. xth nk gantung kat mane lak.. dh penuh umah dgn frem cross stich... huhhuhuhu...




Wednesday, 21 September 2011

Aduh!!!!!!! sakit nyerrr........


Nk dijdkan cite.. sehari lepas... ujan lebat kt sini... aku ni jenis jalan suke sgt berangan2( biase le lau data dh penuh dlm otak ni) hehehe... udah le pakai selipar licin... balik dr anta ank g skolah... aku naik tangga le nk balik ke umah ku syurga ku tu... 

dok langkah.. satu persatu... sesmpi kat tangga tingkat 2... ade le tompok air... xth mcm mane dlm otak yg dh penuh data tu aku leh selit terpikir lak.. "lau terpijak air ni leh jatuh org nanti"... (sempat lg aku pikir kn org lain tau... prihatin sggh aku..)...tak smpi pn sesaat aku hbs pikir... GEBUSSSS!!!!!!!!!!!!!!!! aduh... cepat2 aku bgn... hehehe... aku sendiri terpijak air tu... gile punye sakit lutut n punggung aku... jatuh dh mcm nangka busuk... aku tgk kiri kanna atas bawah...fuhhhhhh!!! naseb bek xde org...

ape lg... aku pn naik tgga lg setingkat (umah tingkat 3.. tggi sgt).. buka pintu cepat2 terus masuk umah.. dlm hati lega sebb xde org nmpk.. lau x.. malu sethn aku di wat nye taw... 

Hubby aku balik keja aku cite le kat die... die leh bantai gelakkan aku... kate nye... lantai yg rate pn leh jatuh... ape kes... heheheh... malu... malu.... xbrani dh aku pakai selepira tu bl hari ujan... wat naya kat aku jek.... 


pasni kena letak papan tanda ni kat tangga... utk aku jek lah... heheheh... org lain jalan kat tgga tu x pernah jatuh pn... huhuhu...


Tuesday, 20 September 2011

Besday Aiman Ben Ten....


huhuhu.... lame nye x conteng kat sini.... arini... aku nk cite tentang majlis besday ank aku yg aku wat last week... perrgghhhhhh.... gile nye ramai yg dtg... alhamdulillah...walaupn penat... aku still rs hepi sgt.. ank aku lg lah suke... mane x nye... dh 2thn date besday die jatuh pd bulan pose... tu yg this year die wat permintaan utk celebrate besday die... ermmm... menu utama aku pd mlm tu ialah mee kari... n menu sampingan nye lak nasi goreng cine... sedap woooo.... tp lupe lak nk tangkap gambo masakan2 aku tu... hehehe... alhamdulillah.. mknan semua cukup n habis.. so tiada pembaziran berlaku... anywhere.. thanks to all members yg hadir pd mlm tu.. huhuhhuhu.... ape yg penting bg ku... melihat kegembiraan ank2 ku....

 

Ni lah besday kek my son... heehehe... comelkan??? kan?? kan?? 

Monday, 19 September 2011

Kisah Dongeng - Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja




P/S:   ade baik nye kite jd yg terbaik pd diri kite sendiri... 
              kerana belum tentu kite dpt jd yg terbaik die mate org lain.






Tuesday, 5 July 2011

utk koir............


Wanita

Artist: Sheila Majid
Wajah selembut bayu
Lenggang dan lenggokmu
Keperibadian wanita
Ayu

Di dalam keayuan
Ada kekuatan
Engkaulah racun
Kau penawar
Insan

Bagai dermaga di pelabuhan
Diri gagah sendirian
Hadapi gelora kehidupan
Kau memberi
Menerima
Menempuhi segala dengan rela

Tapi ada masanya
Engkau api panas membakar
Ada ketikanya
Kau penawar bisa
Kaum wanita ciptaan istemewa

Suka duka berganti
Rahsia tersembunyi di hati
Tabahnya hatimu
Beriman berilmu
Wanita sumber ilham selalu

Sunday, 19 June 2011

Tetibe Teringat...................

Segala Apa Yang Aku Pikir..


Tetibe teringat Kumpulan Feminin...sebuah kumpulan rap wanita pertama yg mmg aku minat gile ms zaman skulah dulu... bkn jek lagu dieorg best.. tp tarian dieorg gak best.. n dress up dieorg pn comey jek............ heheheh... 

kat bawah ni antara lagu2 feminin yg aku suke layan dulu.. kini... dan selamanyerrr.....

Rindu......


Kehadiran.....



n paling2 aku suke skali bile femini nyanyi lgu raye ni.... best wooooo.... hehehhe

Monday, 13 June 2011

Hang Out With Lovelly Famillies...

huhuhu...gile kentang btl bl dpt hang out with badik-badik.. mesti tertnye2kan ape tu badik-badik.. hehehe... words badik-badik tu dtg nye dr ank buah aku si aliesya.. yg memberi maksudnye adk bradk.. hehehe.. 


pas puas men bowling.. masing2 pakat posing kat tangga lak.. hehe.. senang cite masing pantang nmpk kamera... nk posing ajek.. huhuhu



Sabar menanti komuter utk ke Midvalley... 


Sempat berposing before nk menuju ke stesen komuter...hehe.. mcm2 gaye ade..

thanks tu alls my badik2.. best gile kuar berpoye-poye dgn korg semua.. sayang korang semua... mmmmuuuahhhhhhh...........................



Monday, 30 May 2011

sikit punye panazzzzzzzzzzzzzzz.............

ape lah nk jadi dgn jiran bapak aku ni.. dr lh kami kecik.. smpi kami dh ada family sendiri.. kenapa die suke menyakitkan hati kami sekeluarga.. 

arini sekali lagi die menyakitkan hati kami.. die wat pembakaran terbuka...(mesti korg th kan yg perbuatan die tu salah n blh kena denda)..  bapak aku tegur cara baik.. die xnk dgr..kami duk dlm umah pakat dh sesak nafas... jalan terakhir bapak aku terpaksa tinggikan suara.. tp ape yg bapak aku dapat... die kate bapak aku kurang ajar! aku yg dengar die ckp mcm tu.. aku btl2 panas hati..mmg tak pernah seumo hidup aku, aku jd kurang ajar dgn org yg lebih tua dr aku.. nk2 yg same baya dgn bapak aku... aku xth mane dtg nye keberanian aku tu.. aku leh tnye kenapa org tua tu ckp mcm tu kat bapak aku... n leh suh aku snyap coz aku bkn nye tggl kat sini.. ape kes.. dh tentu2 ni umah bapak aku...

yg bestnye ank betina die sekali masuk campur.. mmg mcm haram jadah... dh wat salah.. lagi mau kate die tu btl.. ape kes...aku mmg bengang dgn manusia mcm ni... org lau dh g haji.. patut nye kena lebih insaf.. ni x.. makin teruk ade lah.. mmg org tua tu.. lau die mati xde org nk tolong die... ramai org benci dgn die.. tp die x sedar semua tu...

yg pasti nye aku th kami die pihak yg benar... 

Sunday, 8 May 2011

Bonda Siti Sarah Bte Ishak



Kau sinaran bulan
Menyerikan bitang-bintang
Kaulah fajar yang menerbitkan pagi





Kau sirami embun
Menyegarkan pepohonan
Kau bukakan tabir siang untukku




Kau berikan mama
Kasih sayang maha suci
Betapa agungnya
Tiada ternilaikan

Oh mama, oh mamaku
Tiada cinta yang suci
Setulus cintamu

Go to fullsize image

Ku suntingkan mama
Sekuntum mawar putih
Sebagai lambang kesucian cinta


walaupn emak telah tiada.. namun kasih sayang mak pd kami semua x pernah luput dr ingatan kami... mak adalah yg terbaik utk kami.. kami rindukan mak... semoga roh mak sentiasa di cucuri rahmat... dan mak di tmptkan tmpt org2 yg beriman di sisi Nya... amin SAYANG MAK SELALU..... 

~AL-FATIHAH~





Friday, 6 May 2011

Sempena Sambutan Hari Ibu.......



huhu... ni lah kumpulan wonder girls 71BOD... amcm?? cute2 x semua.. hehe... xsangka arini semua blh wat.. senang cite ALL OUT lah.. mase berlatih mmg ade jek yg x same.. tp td ms atas pentas semua nmpk seragam.. yg salah ckit2 tu biase le... yg profesional pn kdg2 wat mistake gak.. ini kn pula kami yg bru seminggu prectis ni.. hehehe...

ni pasal baju.. mule2 cadangan nye kami pakai kemeja.. seluar ladies n vest(yg di reka sendiri oleh our mangku presiden) mmg cantik.. tp mslh nye mahal lah pulak ...yg setuju tu xde mslh.. yg x setuju ni.. nk kena ikut kate die jek.. last2 kami pakai bju yg kat gmbr tu.. xkesahlah.. janji cantik.... pakai lak tali pinggang tu.. mmg comey arrr.... hehehehe.....

pape pn... kite semua happening...  huhuhu.... so hasil yg kami dapat selepas berlatih x smpi seminggu tu adelah sorakkan dr penonton... hehehe... ms dieorg sorak jek.. aku terus hilang rs gementar.. n makin rasa bersemangat lg tau... huhuhu.... xsabar nk tggu tarian utk bln 7 ni pulak.... 

video

ini hasil dr latihan kami 

Wednesday, 27 April 2011

latihan menari sempena sambutan hari ibu 
06 mei 2011

video

hehe.. ni lah persembahan yg bakal kami wat  sempena sambutan  hari ibu.. happening x??? harap2 x pening lah bl tgk video ni ek.. hehehe... tarian ni di hasilkan hasil gabungan idea cikgu tari n kami sendiri... yg mane pergerakan mcm robot n seksi tu hasil idea kami.. hehe.. doakan lah kami dapat wat yg terbaik ms hari sebenarnye nanti ek.. cayok..cayok.. 

Saturday, 16 April 2011

Hasil Kerja Tangan Aku ~ Cross Stich ~

cross stich.. perkara yg mule2 aku belajar ms jejak kaki di Bumi Kenyalang ni.. pada hal ms kat semenanjung dl.. aku mmg dh pernah tgk org wat.. well paham2 jek lah.. kat KL dl bekerja.. n ms kat Kluang, Johor lak aku sebok dgn aktiviti membesokan bdn aku ni jek(sebenarnye xminat nk menjahit atau wat ape jek).. hehe..
bl dh stay kat sarawak ni.. kebosanan telah melanda.. nk besokan bdn lg.. aku dh x larat.. tu yg ambik keputusan belajo wat cross stich ni.. aku belajo dr kak wan.. jeles woo bl g umah org tgk semua penuh dgn cross stich... 
skrg aku dh ade koleksi cross stich aku sendiri.. gmbr kat bwh ni antara yg aku dh siap n frame kan.. n skrg dok jahit corak bunga lain lak.. yg terbaru aku wat n dh siap.. lambang unit hubby aku.. cantik.. cantik... 
sebenarnye bl kite wat sesuatu dr hasil keja tgn kite sendiri.. mmg puas hati.... suke..suke..suke..

Friday, 15 April 2011

sofea jane~black~

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Go to fullsize image

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Go to fullsize image

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Go to fullsize image

Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Go to fullsize image

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Monday, 11 April 2011

Sampai ku Menutup Mata....

Embun di pagi buta
Menebarkan bau asa
Detik demi detik kuhitung
Inikah saat ku pergi.....


Oh.. Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi.....


Aku tak mudah mencintai
Aku tak mudah mengaku cinta
Aku tak mudah menyatakan 
Aku jatuh cinta.....


Senandungku hanya untuk cinta
Tirakatku hanya untuk engkau
Tiada dusta sumpah ku cinta
Sampai ku menutup mata..

Cinta ku... Sampai ku Menutup Mata.....

Sunday, 10 April 2011

Kenapa Ending nye Begitu...... huhhhh!!

Go to fullsize image 
kenapa???kenapa???kenapa???aku tak paham kenapa ending die mcm tu jek.. frust gile aku mlm td... sepatut nye ade lg tu... bl si seha cite kat gee kate die kena rogol dgn syarul???ape riaksi seha bl th si syarul ade aids???.... hadoi lah hai... cukup mengecewakan... aku nanti kan ending yg btl2 happening....tp yg jd ending yg btl2 pening...

errrmmm...nk wat mcm mane kan.. dh pengarah n penulis skrip cite ni kate ending mcm tu.. mcm tu lah jd nye kan... hehehe.. aku lak over2...

ape pn.. wa tabik spring lah same semua pelakon cite TRILOGI CINTA... Razif..Gee..Seha.. Badrul..u all lakonkan jalan cite ni mmg real gile..heart feeling touch sungguh... sampai kekadang aku rs yg aku ada dlm cite u all... hehehe... Love lah kat U All......




all about afif.. afif... n... afif.....

















Saturday, 9 April 2011

AF datang lg......

Hadoi hai lah.. Terkeluar sudah...

mcm mane lah Laika yg blh terkeluar mlm td.. pada hal persembahan n nyanyian yg paling teruk mlm td si Nera... tak adil kan??? dasyat... dasyat...nk wat mcm mane kan.. dah bukan rezeki Laika... 
Dalam semua nyanyian mlm td.. aku paling suke tgk Afif .... so cute lah afif n sore afif mmg kena btl dgn lagu Cinta Kristal tu.. bl aku dengar afif nyanyi lgu tu.. ada rs Heart Feeling Touch la wa kata lu.. hahah...(mentang2 lah minat.. puji jek ek)...yg lawak nye.. fanatik kat bwh tu leh wat tgn mcm usop wilcha dlm cite hantu kak limah balik umah.. pastu kuar lak antu kak limah tu... hahaha.... lawak.. lawak..
 
N utk persembahan.. Raqib lah paling happenig(nyanyi lgu YANK-Waliband...my pebret song).. mane x nye gaye die berckp tepon syok sendiri n slambe jek.. n kuar lak si Lady Gagah Perkasa tu...lg lah menghidup kan drama yg raqib wat tu... mmg lawak lah..hahaha... walaupn raqib nmpk skema.... tp smart... sore die pn sedap gak... 

Yang pastinye... tak sabar nk tgk Persembahan mereke ni utk minggu depan lak....